tag:blogger.com,1999:blog-4902767614884207070.post5032497186126879156..comments2022-03-26T18:21:08.774+01:00Comments on BrewByBrandis - En blogg om hembryggning av öl: BrewDay - NC LagerUnknownnoreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4902767614884207070.post-89148691827183434482012-11-27T09:05:06.036+01:002012-11-27T09:05:06.036+01:00Precis :)
Precis :)<br />Brandishttps://www.blogger.com/profile/07125492780755177144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4902767614884207070.post-2995495764074857702012-11-27T08:17:42.875+01:002012-11-27T08:17:42.875+01:00Tja, jag körde också egna recept från början. Vill...Tja, jag körde också egna recept från början. Vill hitta på själv! :) Man vill ju kunna ta äran för sitt eget goda öl istället för att bara härmas. <br /> Brew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4902767614884207070.post-66813403308446529442012-11-26T13:53:20.940+01:002012-11-26T13:53:20.940+01:00Ja det är ju nackdelen, lagringen och temperaturen...Ja det är ju nackdelen, lagringen och temperaturen<br />På vintern inga problem jäsa eller lagra här, men efter att jag fick hem ett extra kylskåp och en UT-200 till så är det ju rätt gött kunna brygga året om ;)<br />Det är ju lite jobbigt att veta att de jag kokar nu, dricks om 3 månader ungefär, får ju skjuta lite i det mörka med humlen, malter och mängder osv<br />Men det blir spännande när man är där.<br />Är ju så (o)klok att jag kör mina egna recept från start, kanske inte det smartaste för att lära sig ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07902039056542171334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4902767614884207070.post-57922711247659712632012-11-26T08:22:06.614+01:002012-11-26T08:22:06.614+01:00Jag är feg på att brygga lageröl. Ingenstans att j...Jag är feg på att brygga lageröl. Ingenstans att jäsa i låg temperatur och sedan ska ju lagers lagras så länge innan man får dricka dem. Jag har inte det tålamodet. Skulle vilja kunna brygga en god lager ändå. Jag har en begagnad kyl som jag ska testa så småningom till att jäsa lager i.<br />ojoj, nu är gröten klar! frukost!<br />Brew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4902767614884207070.post-1210536526648022622012-11-25T18:11:11.511+01:002012-11-25T18:11:11.511+01:00I övrigt tycker jag Wyeast Munich Lager är en grym...I övrigt tycker jag Wyeast Munich Lager är en grym Lagerjäst, provar Bavarian Lager på en också, wyeat det med, lär vara w-34/70 det med iof<br />Brandishttps://www.blogger.com/profile/07125492780755177144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4902767614884207070.post-67562020252475455702012-11-25T12:57:38.572+01:002012-11-25T12:57:38.572+01:00Tack!
Jo det blev tröttsamt när utbytet blev så ka...Tack!<br />Jo det blev tröttsamt när utbytet blev så kasst + krånglet m vörtkylaren.<br />Men det är löst m vörtkylaren nu<br />Och så hoppas jag effektiviteten blir bättre i nästa kok då jag förändrat min kokprofil<br />Jästen var Saflager w-34/70<br />Den har blivit lite av husjäst på AG bryggningar ;)Brandishttps://www.blogger.com/profile/07125492780755177144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4902767614884207070.post-81038933483401686952012-11-24T18:35:26.232+01:002012-11-24T18:35:26.232+01:00Gör-bra bryggningsinlägg. Vad var det för jäst du ...Gör-bra bryggningsinlägg. Vad var det för jäst du använde då?<br />Är det det inte tröttsamt att brygga tills långt in på natten? Jag hade varit död vid kl 2 på natten. Jag brukar alltid börja brygga så tidigt jag bara kan så jag är säker på att bli klar till man ska äta vid 18 tiden.<br />Brew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.com