Mitt i mäskningen |
Inlägget kommer att uppdateras spontant under bryggdagens lopp
Mäskningen är strax klar, malten ligger nu i och "lakas" i Dunk Sparge (jag brygger ju MAXI-Biab)
Uppdatering 1
Mäskning och kok gick kanon!Nerkylning gick fort, 30 minuter från kok till 15 grader. Får duga ;)
Har precis gjort whirlpool och skall börja tappa över till jäskärlet om sisådär 20 minuter.
OG visade på 2 pinnar över beräknat, men det ser lite lite ut i kastrullen så jag får se hur många liter som kommer ut, det har kokat rätt bra idag ;)
Det är ju lite väntetid mellan alla moment, vad gör man då?
Idag plinkade jag på Gurran, rätt gött hinna med lite sådant också... ;)
Gurka med pentagram och kors, metal det ;) |
Uppdatering 2
Det blev 22 liter ut i hinken & en himla massa druv i, blev så less att jag ids inte se hinken på ett tag.Känns som jag missat några liter vatten i mäskningen... Eller kokat lite för hårt.
Oavsett, det kommer lösa sig, det blir gott öl och så länge inget gått helt åt pipan kommer det skickas till SM
Skall bli intressant se vad som kan komma ut från det äventyret oavsett!
OG test, fin färg ;) |
Ha så gott
Glöm inte följa mig på Twitter, Facebook och Instagram, där skrivs en del som inte alltid hamnar här
Twitter:
Följ @BrewByBrandis
Facebook:
http://www.facebook.com/brewbybrandis
Instagram:
Untappd:
Google+:
Google+
.
Cool gura!
SvaraRaderaÄr det EMG mickar som sitter i? Bra grejer det. Väldigt hög volym i dem.
Jajamen, aktiva EMG! Låter gött om dem ;)
RaderaDunk sparge, man kan inte annat än älska det uttrycket.
SvaraRadera