onsdag 8 maj 2013

Bloggen 1 år idag!


Första upplagan av Basement Draught. Finns några flaskor kvar faktiskt...

För ett årsedan idag, gjordes ett blygsamt litet inlägg på en ny ölblogg, BrewByBrandis blogg var född och igångkörd. Nu när jag skriver detta inlägg har bloggen haft över 5500 unika besökare från olika delar i världen. Jag säger bara WOW!
Så jäkla kul.Under årets lopp har bloggen förlängts med en Facebooksida, ett Twitterkonto och, numera finns både bryggaren själv och själva bryggeriet på Untappd.com.

Resan började med inlägg om ölkit som bryggdes. Något jag gör än idag. Men utvecklingen har också lett mig till BIAB och helmaltsbryggning. Riktigt kul.
Ölen har också utvecklat sig och blivit till det bättre för mig.
Övning ger ju färdighet, men det känns som man aldrig blir färdig inom den här mycket givande hobbyn och ser mig själv väldigt mycket som en nybörjare ännu.

Jag har fått lite nya vänner tack vare den här bloggen, vilket glädjer mig, och det trodde jag aldrig den dagen jag satt och letade på Youtube efter en reklamfilm för Heineken och hamnade hos CraigTube och insåg att utvecklingen inom hembryggningen gått långt framåt sedan de där dagarna för över 20 år sedan man bryggde Cooperssatser med 1 kilo strösocker hemma i pojkrummet...

Jag hade länge saknar något kreativt och skapande i mitt liv och där efter en stunds tittande kom jag fram till att det här vill jag prova, igen.
Sagt och gjort, jag skaffade mig ett Coopers DIY kit efter att ha läst runt på olika forum, den första satsen blev totalt misslyckad. Gick inte att dricka alls. Jag kan väl säga att jag gjorde alla misstag som går under både bryggningen och jäsningen. Men skam den som ger sig. Det blev en Mexican Cervesa som blev andra bryggningen. Den blev helt ok, men inte bra, hade i honung i slutet av jäsningen och smaken blev rätt skum faktiskt. Just det, jästen som följde med var så gammal att den byttes ut, dock skickade Tuscana den allmänna Alejästen i stället för hybridjästen som skulle varit...
Efter lite klurande kom jag på att jag kunde jäsa lager, i vart fall vissa tider på året, så jag var på Essensspecialisten och kikade lite, där hittade jag Coopers Draught, lite Finnishing Hops (Saaz & Hersbrucker) och en lagerjäst. Munich Lager.
Med stor spänning bryggdes, jästes och lagrades den ölen. Och resultatet blev kanon! Vilket nog var tur, för annars vete 17 om jag bryggt fortfarande...

Nu har jag även börjat dricka lite Ale, mest Apa, och provat brygga en, från början var det bara lager som skulle bryggas. Men någon Apa eller något kommer nog bryggas lite då och då ;)

Så, ikväll firar jag med att ta mig en Basement Draught, första upplagan.
Tack alla som besöker min blogg, och var som sagt inte rädda för att kommentera eller fråga om det är något.
Tack!


Glöm inte följa mig på Twitter och Facebook, där skrivs en del som inte alltid hamnar här

Twitter:

Facebook:
http://www.facebook.com/brewbybrandis
Untappd:

Google+:
 Google+


2 kommentarer:

 1. Ett år! Grattis! Visst går tiden långsammare nu när du brygger öl? all väntan på öl som ska bli färdig att drickas. ;)

  himla fin och gediget snygg etikett på den där basement draught.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, Tack
   Jo det går långsamt, räknar ibland fel på lagringstiden (kanske med flit) gör att få smaka lite gött ;)
   Den är skön den etiketten :)
   Vänta tills Apan dyker upp, den är cool haha

   Radera