Andra omgången av BrewByBrandis Glögg 2012.2 är upptappad , etiketterad och avsmakad |
Vid omtappningen till tappkärlet spred sig en fantastisk doft i köket från glöggen, alla kryddorna i harmoni, riktigt juligt och gott faktiskt.
Nåväl, dryga 6 liter hamnade på flaska och sedan var det dax för avsmakning
Först kom en lätt sötma från russinen, en aning kardemumma smög sig fram innan ingefäran smög sig fram och exploderade i gommen för ett ögonblick innan kanelen rundade av på ett behagligt sätt.
En mycket behaglig smakupplevelse som spred en skön värme i kroppen.
Riktigt riktigt god smakrik glögg
Skall bli mycket intressant bjuda släkten på under julfirandet.
Receptet
5 liter svagdricka (från Marks Bryggeri)
1 paket bakjäst, 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm) i skivor
1 kanelstång
250 g russin (hackade)
250 g russin (hela)
2 kilo socker
0,5 kg Farinssocker
Blanda allt väl så sockret löser upp sig, tillsätt jästen, förslut och låt stå i 6 veckor.
Första veckorna kan det vara en fördel att skaka om jäshinken nån gång i veckan.
Dax att återvända till uppestittarkvällen, kanske smakas någon annan bryggd av... ;)
God Jul på er alla
Twitter:
Följ @BrewByBrandis
Facebook:
http://www.facebook.com/brewbybrandis
Google+:
Google+
Oj vilka fina flaskor och etiketter! Glöggen var säkert himla go den med.
SvaraRaderaJag hade så stressigt i november och december att inget blev bryggt :(
Min 47a får duga som julöl.
Go Jul! å gott nytt år!
Sådana flaskor vill jag ju ha till min öl också, har äntligen hittat ett ställe som säljer 33 cl patentflaskor till ett rimligt pris, får blir en beställning därifrån snart.
SvaraRaderaMen oj, här är inget julöl gjort heller, men funderar på nästa års recept redan...
Får bli min Blood Of Saints Lager som toppar julen ikväll ;)
God Jul & Gott Nytt År på dig & de dina och tack för att du läser och kommenterar! :)