Leon är flaskad och klar, en spännande brygd... |
En härlig guldröd färg och en smak och doft som känns lovande
OG 1.048
FG 1.010
Alcohol ca 5,2 volym % med primningen för kolsyra
Nu blir det 2 veckors kolsyrejäsning och sedan kalllagring nån månad
Vad händer i Bryggeriet?
Det är rätt lugnt nu, filar på recept, tänkte försöka få bryggt lite i mellandagarna. Eventuellt blir det ett försök med Maxi-Biab. Siktar i så fall på 18 liter.Den 23 december tappas Glögg 2012.2 på flaska för avnjutning på Uppesittarkvällen och Julafton.
Traditional Draught flyttar upp till kylskåpet i dagarna för utjäsning och sedermera flasktappning under mellandagarna.
Idag blir det ett kort inlägg, mycket inför jul nu ;)
Twitter:
Följ @BrewByBrandis
Facebook:
http://www.facebook.com/brewbybrandis
Google+:
Google+
vad är maxi biab för nåt?
SvaraRaderaGod jul å gott nytt år! :)
En variant att använda "vanlig" BIAB för att öka kokmängden, jag har delvis varit inne på den metoden redan, men kortfattat att efter mäskningen i kokkärlet, lägger man maltpåsen i en spann med hett vatten för att mäksa/laka ut mer gott ur malten, har dock läst bla Ale Bundy´s blogg som verkar lakat genom påsen ner i kokkärlet med gott resultat förut.
RaderaMed MAXI-biab kan jag maximera koket som mitt kokkärl klarar, och det går bra att koka vid sidan om i annan kastrull och föra över efter hand till kokkärlet alternativt bara fylla på efter hand
En slabbig info finns här http://www.biabrewer.info/viewtopic.php?f=89&t=352
God jul ochh gott nytt på dig också.
RaderaNästa vecka blir det massa bryggning dessutom ;)