måndag 17 december 2012

BottlingDay - Leon

Leon är flaskad och klar, en spännande brygd...
Idag flaskade jag Leon efter knappa 3 veckor på jäsning. 28 st 33 cl blev det idag.
En härlig guldröd färg och en smak och doft som känns lovande
OG 1.048
FG 1.010
Alcohol ca 5,2 volym % med primningen för kolsyra
Nu blir det 2 veckors kolsyrejäsning och sedan kalllagring nån månad



Vad händer i Bryggeriet?

Det är rätt lugnt nu, filar på recept, tänkte försöka få bryggt lite i mellandagarna. Eventuellt blir det ett försök med Maxi-Biab. Siktar i så fall på 18 liter.
Den 23 december tappas Glögg 2012.2 på flaska för avnjutning på Uppesittarkvällen och Julafton.
Traditional Draught flyttar upp till kylskåpet i dagarna för utjäsning och sedermera flasktappning under mellandagarna.
Idag blir det ett kort inlägg, mycket inför jul nu ;)


Twitter:

Facebook:
http://www.facebook.com/brewbybrandis
Google+:
 Google+

3 kommentarer:

  1. vad är maxi biab för nåt?
    God jul å gott nytt år! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En variant att använda "vanlig" BIAB för att öka kokmängden, jag har delvis varit inne på den metoden redan, men kortfattat att efter mäskningen i kokkärlet, lägger man maltpåsen i en spann med hett vatten för att mäksa/laka ut mer gott ur malten, har dock läst bla Ale Bundy´s blogg som verkar lakat genom påsen ner i kokkärlet med gott resultat förut.
      Med MAXI-biab kan jag maximera koket som mitt kokkärl klarar, och det går bra att koka vid sidan om i annan kastrull och föra över efter hand till kokkärlet alternativt bara fylla på efter hand
      En slabbig info finns här http://www.biabrewer.info/viewtopic.php?f=89&t=352

      Radera
    2. God jul ochh gott nytt på dig också.
      Nästa vecka blir det massa bryggning dessutom ;)

      Radera