söndag 30 september 2012

BrewByBrandis expanderar


25-liters kittel från Biltema införskaffad!
 Det händer grejjer i bryggstugan!
Ett stort jäs och lagrings kylskåp har kommit, en 25-liters kittel har införskaffats och BIAB samt humlepåsar sytts upp.
Det är dax att testa All grain väldigt snart.

måndag 17 september 2012

BottlingDay - Finlandia Äpple & Päron Cider

Finlandia Äpple & Päron cider flaskad och klar!

Så idag var det dax att tappa Finlandia Äpple & Päron Cider på flaska då jag tagit ett FG som visade på 1.000 vid 22 g. Kitet har nu stått i ca 2 veckor på jäsning.
Till cidern har jag använt mina Better Brew Petflaskor om 0,5 liter + några glasflaskor. Mina petflaskor används inte längre annars tack vare att mina vänner på min stampub låter mig köpa 0,5 pant när jag behöver :)
Så...

tisdag 11 september 2012

Skål!

Sitter och njuter av en BetterBrew Export Lager som nu fått lagra ett tag till. (ca 2 månader)
Riktigt god!

Testa det kitet! Riktigt bra, kör med 1 kg extra ljus spray malt (eller 1,5 kilo om ni vill ha en öl över 5% strecket) Jäs i ca 19-20 g och efter flasktappning, vänta 2 månader ;)

Skål på er!

måndag 3 september 2012

BrewDay - Finlandia Äpple & Päron Cider

Idag satte jag Finlandia Cider Kit, ett kit med smak av äpple och päron
I väntan på att kunna köra igång BIAB bryggningen har jag ett tag gått och tänkt göra en cider, idag hade Essensspecialisten fått in Finlandia kitet! Så nu kör vi!
Till den använde jag ca 900 g Bryggsocker (Dextros) och satsen gjordes till 24 liter.
I kitet finns en instruktion med olika volym och sockertillsatser för att påverka såväl alkholen som sötman.
Eftersom det är första gången jag gör den och jag inte har en aning

torsdag 30 augusti 2012

BIAB - nästa steg

Receptet är spikat, kastrullen ordnad, ingredienserna finns på plats.
Inväntar bara ett kylskåp att jäsa i, BIAB påse skall ordnas och sedan blir det en första helmalts bryggning.
Går det som det skall sker det nästa vecka nån gång, det beror på när kylskåpet hittar hem.
BIAB? Ja, det är en gigantisk stöpning kan man enkelt säga, man mäskar rätt i kokkärlet med all malt i en stor speciell typ av påse istället för i ett separat mäskkärl.
Vill ni läsa mer om det finns det en informativ

tisdag 14 augusti 2012

Braumeister - vill ha


En sån här, hade jag verkligen inte tackat nej till, En Braumesiter 20 litare.
Men vem har råd med en sådan? Inte jag i alla fall, just nu i alla fall.
Ett sånt här startkit hade suttit fint, går bara loss på ca 1700€
Någon som känner för att sponsra mig? ;)

måndag 13 augusti 2012

BottlingDay - BetterBrew Export Lager 2.0

22,6 liter upptappat och klart!

I lördags var det flasktappning av Better Brew Export Lager 2.0.
Jäshinken har stått på jäsning i 18 g i 11 dagar när jag ställer fram den i lägenheten och låter den jäsa det sista i ca 22 grader i ett dygn.