torsdag 31 januari 2013

Mycket Tyskt nu....

Provkokning av Bielmeier 29L pågår! Äntligen
Mycket kul från Tyskland den senaste veckan.
I tisdags kom min nya Bielmeier 29L 2000w i retur då den första var defekt.
Har precis provkokat den och det är skillnad mot den första som kom upp.
Från start till kok ca 25 minuter med 6 liter vatten och lyftes locket av, höll den koket.

måndag 14 januari 2013

BrewDay - Blood Of Saints Lager 2.0

Syrarasten igång för Blood Of Saints Lager 2.0
I lördags blev det lite bryggt på spisen då Bielmeiern är på utflykt i Tyskland.
Ser verkligen fram mot att få tillbaka den och kunna koka utan att ta upp spisen i närmare 6 timmar.
Nåväl, i lördags fick det bli en sats av Blood Of Saints igen, lite modifierad.
Redan på fredagskvällen kokade jag upp mäskvattnet får att se om det gör någon skillnad när man kokat bort kloret i vattnet.

fredag 11 januari 2013

TasteDay - Blood Of Saints Lager

Blood Of Saints Lager - En mycket god lager!
Jag har tidigare smakat av Blood of Saints Lager i ett tidigt skede (och faktiskt ett antal gånger till efter det)
Men nu anser jag den vara mogen. Jag har haft svårt hålla fingrarna från denna då det är min första helmaltsbryggd, och helt efter eget recept.

torsdag 10 januari 2013

Det kom ett paket... (uppdaterad)

Bielmeier 29L 2000w....
Så, i fredags kom det ett paket, raka vägen ner till utlämningstället och japp, det var ett hyfsat stort paket.
Min Bielmeier Brygggryta hade kommit. Det är också därför jag inte kokat något under mellandagarna, jag vill koka med min nya gryta :-) Typiskt att det just denna helgen också var Gothenburg Sound Festival så jag kunde inte mer än öppna och kika till grytan förräns i måndagskväll.

onsdag 2 januari 2013

Vart tog tiden vägen?

Leon får summera 2012 års bryggningar. Ett smakprov taget 14 dagar efter flaskning. Smakar lovande

Här tänkte man koka öl i mängder under mellandagarna, men vad hände?
Inte en liter kokad, dagarna bara försvann. Så istället för BrewDay inlägg får det väl bli en liten summering av förra året.

söndag 23 december 2012

BottlingDay & TasteDay - Glögg 2012.2 Nu med Receptet

Andra omgången av BrewByBrandis Glögg 2012.2 är upptappad , etiketterad och avsmakad
Dan före doparedan. Uppesittarkväll hos BrewByBrandis pågår för fullt, årets andra omgång av Glögg har tappats på flaska idag och avsmakats.

torsdag 20 december 2012

Kära Öltomten...

God Jul från BrewByBrandis och en önskelista till Öltomten ;)

... i dessa tider skriver alla barn sin önskelista, även om jag inte är barn, skriver jag min idag eftersom jag varit en god ölbryggare i år ;)