Andra omgången av BrewByBrandis Glögg 2012.2 är upptappad , etiketterad och avsmakad |
söndag 23 december 2012
BottlingDay & TasteDay - Glögg 2012.2 Nu med Receptet
Etiketter:
BottlingDay,
BrewByBrandis,
Dunderglögg,
Etikett,
Glögg,
God Jul,
Recept,
TasteDay
torsdag 20 december 2012
Kära Öltomten...
![]() |
God Jul från BrewByBrandis och en önskelista till Öltomten ;) |
... i dessa tider skriver alla barn sin önskelista, även om jag inte är barn, skriver jag min idag eftersom jag varit en god ölbryggare i år ;)
måndag 17 december 2012
BottlingDay - Leon
Leon är flaskad och klar, en spännande brygd... |
En härlig guldröd färg och en smak och doft som känns lovande
OG 1.048
FG 1.010
Alcohol ca 5,2 volym % med primningen för kolsyra
Nu blir det 2 veckors kolsyrejäsning och sedan kalllagring nån månad
Etiketter:
All Grain,
BIAB,
BottlingDay,
Dunderglögg,
Etikett,
Helmalt,
Hembryggning,
Lager,
Maxi-BIAB,
Pilsner,
Öl
onsdag 12 december 2012
BottlingDay - No Class Lager
![]() |
Låt mig presentera: No Class Lager |
Häromveckan kokades No Class Lager, nu dryga 3 veckor senare är det dax att tappa på flaska
30 st 33 centiliters flaskor blev det totalt.
Precis som vanligt flyttades ölen över till tappkärlet, primades och tappades på rena bakade flaskor, kapsylerades och etiketter sattes på flaskorna
Nu väntar 2 veckor kolsyrejäsning innan det blir
Etiketter:
All Grain,
BIAB,
Bild,
BottlingDay,
Etikett,
Helmalt,
Hembryggning,
Lager,
Pilsner,
Öl
fredag 30 november 2012
BottlingDay - Basement Draught Autumn Edition
![]() |
Basement Draught buteljerad och klar |
Sockerlag kokades upp, tappkärlet rengjordes och ölen flyttades över till tappkärlet.
Sedan fick Hasse testa på att dels fylla flaskor och dels kapsylera med min "Greta-liknande" lilla kapsyleringsmojäng.
Sedan fick Hasse testa på att dels fylla flaskor och dels kapsylera med min "Greta-liknande" lilla kapsyleringsmojäng.
Etiketter:
Basement,
BottlingDay,
BrewDay,
Coopers,
Draught,
extrakt,
Hembryggning,
Kit,
Lager,
ölkit
torsdag 29 november 2012
BrewDay - Traditional Draught
Efter att vi tappat över Basement Draught Autumn Edition till flaska var det dax att testa återanvändning av jästkakan (Wyeast Bavarian Lager)
Twitter:
Följ @BrewByBrandis
Facebook:
http://www.facebook.com/brewbybrandis
Google+:
Google+
Så direkt efter att tappkärlet var tömt på Basement Draught rengjordes det och vi blandade till en Coopers Traditional Draught med Coopers ljusa flytande extrakt samt 300 gram extra ljus spraymalt och fyllde upp till 23 liter.
Därefter hällde vi alltihopa över jästkakan och förslöt kärlet.
Efter en timme var det tydlig aktivitet i kärlet så vi släpade ner hinken till jäsutrymmet,
Så där står den nu och puttrar i sitt kalla utrymme och den tänkte jag lämna där ca 3 veckor.
Twitter:
Följ @BrewByBrandis
Facebook:
http://www.facebook.com/brewbybrandis
Google+:

BrewDay - Leon
Mäskning pågår, ja, min BIAB-påse är något överdimensionerad på höjden ;) |
Vatten värmdes upp och malten hälldes i för syrarast i sisådär 15 minuter.
Höjde upp temperaturen till 52 grader och inledde proteinrasten och gick in i förrådet och började kika över jäshink och allt annat man skall ha senare på kvällen, jaha... förvirrat stod jag och räknade 1,2,3...hm... Jädrans, jag är ett jäsrör kort. Det står och puttrar lite överallt just nu så vad göra när klockan är 18.47,
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)