söndag 23 december 2012

BottlingDay & TasteDay - Glögg 2012.2 Nu med Receptet

Andra omgången av BrewByBrandis Glögg 2012.2 är upptappad , etiketterad och avsmakad
Dan före doparedan. Uppesittarkväll hos BrewByBrandis pågår för fullt, årets andra omgång av Glögg har tappats på flaska idag och avsmakats.

torsdag 20 december 2012

Kära Öltomten...

God Jul från BrewByBrandis och en önskelista till Öltomten ;)

... i dessa tider skriver alla barn sin önskelista, även om jag inte är barn, skriver jag min idag eftersom jag varit en god ölbryggare i år ;)

måndag 17 december 2012

BottlingDay - Leon

Leon är flaskad och klar, en spännande brygd...
Idag flaskade jag Leon efter knappa 3 veckor på jäsning. 28 st 33 cl blev det idag.
En härlig guldröd färg och en smak och doft som känns lovande
OG 1.048
FG 1.010
Alcohol ca 5,2 volym % med primningen för kolsyra
Nu blir det 2 veckors kolsyrejäsning och sedan kalllagring nån månad

onsdag 12 december 2012

BottlingDay - No Class Lager

Låt mig presentera: No Class Lager

Häromveckan kokades No Class Lager, nu dryga 3 veckor senare är det dax att tappa på flaska
30 st 33 centiliters flaskor blev det totalt.
Precis som vanligt flyttades ölen över till tappkärlet, primades och tappades på rena bakade flaskor, kapsylerades och etiketter sattes på flaskorna
Nu väntar 2 veckor kolsyrejäsning innan det blir

fredag 30 november 2012

BottlingDay - Basement Draught Autumn Edition

Basement Draught buteljerad och klar
Igår kom bryggassisten Hasse förbi igen och det var dax att tappa Basement Draught Autumn Edition på flaska.
Sockerlag kokades upp, tappkärlet rengjordes och ölen flyttades över till tappkärlet.
Sedan fick Hasse testa på att dels fylla flaskor och dels kapsylera med min "Greta-liknande" lilla kapsyleringsmojäng.

torsdag 29 november 2012

BrewDay - Traditional Draught

Efter att vi tappat över Basement Draught Autumn Edition till flaska var det dax att testa återanvändning av jästkakan (Wyeast Bavarian Lager)
Så direkt efter att tappkärlet var tömt på Basement Draught rengjordes det och vi blandade till en Coopers Traditional Draught med Coopers ljusa flytande extrakt samt 300 gram extra ljus spraymalt och fyllde upp till 23 liter.
Därefter hällde vi alltihopa över jästkakan och förslöt kärlet.
Efter en timme var det tydlig aktivitet i kärlet så vi släpade ner hinken till jäsutrymmet,
Så där står den nu och puttrar i sitt kalla utrymme och den tänkte jag lämna där ca 3 veckor.


Twitter:

Facebook:
http://www.facebook.com/brewbybrandis
Google+:
 Google+

BrewDay - Leon


Mäskning pågår, ja, min BIAB-påse är något överdimensionerad på höjden ;)
Kom hem hyfsat tidigt igår, och suget på att koka tog överhanden... Dock hade jag haft det i bakhuvudet ett par dagar så jag kände mig väl förberedd.
Vatten värmdes upp och malten hälldes i för syrarast i sisådär 15 minuter.
Höjde upp temperaturen till 52 grader och inledde proteinrasten och gick in i förrådet och började kika över jäshink och allt annat man skall ha senare på kvällen, jaha... förvirrat stod jag och räknade 1,2,3...hm... Jädrans, jag är ett jäsrör kort. Det står och puttrar lite överallt just nu så vad göra när klockan är 18.47,