Basement Draught buteljerad och klar |
Sockerlag kokades upp, tappkärlet rengjordes och ölen flyttades över till tappkärlet.
Sedan fick Hasse testa på att dels fylla flaskor och dels kapsylera med min "Greta-liknande" lilla kapsyleringsmojäng.
Sedan fick Hasse testa på att dels fylla flaskor och dels kapsylera med min "Greta-liknande" lilla kapsyleringsmojäng.
"Där satt den" hörde jag några gånger från honom när han höll på.
För så känns det varje gång man får dit kapsylen.
För så känns det varje gång man får dit kapsylen.
Vi fick ut 22.9 liter totalt. Strålande!
Och gott smakade det också
Sköna nyanser av Herbrucker och Saaz i både arom och doft. Precis som det skall vara i denna moderna lagern
Hasse har nu bestämt sig, öl är något han vill prova göra själv hemma!
Gött, Välkommen ner i ölträsket Hasse :)
Jästkakan från bryggningen var vi försiktiga med, den skulle ju återanvändas direkt.
Så direkt efter att tappkärlet var tömt rengjordes det och vi blandade till en Coopers Traditional Draught med deras ljusa flytande extrakt samt 300 gram extra ljus spraymalt och fyllde upp till 23 liter.
Därefter hällde vi alltihopa över jästkakan och förslöt kärlet.
Efter en timme var det tydlig aktivitet i kärlet så vi släpade ner hinken till jäsutrymmet,
Så där står den nu och puttrar i sitt kalla utrymme och den tänkte jag lämna där ca 3 veckor.
Så när det är dax, kommer vi återkomma med en rapport!
Nu puttrar det överallt i bryggstugan, 2 st 10 literssatser med helmalts öl, 1 extrakt/kit öl och glöggen...
Inga tomma jäshinkar förutom Cooperskärlet jag använder som tappkärl....
Det ni. BrewByBrandis går mot en god ölvår.
Twitter:
Följ @BrewByBrandis
Facebook:
http://www.facebook.com/brewbybrandis
Google+:
Google+
I Övrigt:
Jättekul att Hasse tycker det här var roligt, har ju visat den enkla sidan av att göra hembryggt öl, och förklarat lite skillnader och vad som krävs för att kunna brygga Lager eller Ale.Så när det är dax, kommer vi återkomma med en rapport!
Nu puttrar det överallt i bryggstugan, 2 st 10 literssatser med helmalts öl, 1 extrakt/kit öl och glöggen...
Inga tomma jäshinkar förutom Cooperskärlet jag använder som tappkärl....
Det ni. BrewByBrandis går mot en god ölvår.
Twitter:
Följ @BrewByBrandis
Facebook:
http://www.facebook.com/brewbybrandis
Google+:
Google+
grattis till att ha omvänt en obryggare. Är Hasse en av oss nu? ;)
SvaraRaderaDanke! :)
RaderaInom kort kommer Hasse köra igång, kommer rapportera om det här i bloggen när han är igång.
Han är bra sugen och kollar temperaturer osv lite här och var just nu ;)