onsdag 25 juli 2012

Vart förbi...


En sats Better Brew Export Lager, 1 kg Caramunich 1 och en muslinpåse.
Dax att testa lite stöpning av malt.
...lokala bryggbutiken, Essensspecialisten tidigare idag. Är ju så sugen på att brygga, även om det är för varmt hemmavid, blir ju ett bra tillfälle att testköra mitt alternativa jäsutrymme.
Det blev en Better Brew Export Lager till, tycker den är god, väldigt god faktiskt, jag kommer köra den med 1 kg extra ljus spraymalt samt lite stöpt Caramunich 1, för ökad maltsmak/arom och lite djupare färg.
Köpte också en enkel muslinpåse för att stöpa malten i. Carapils behövs inte till detta kittet då det har bra kropp och skum.
Spännande skall det bli, och denna gången skall jag se till att få skördat jästkakan när jäsningen är klar.
Funderar på om jag skall koka in lite humle, kanske lite Northern Brewer också, vi får se.

Essensspecialisten föresten, de satsar hårt på oss hembryggare av öl numera, sortimentet utökas stadigt och öl prylarna tar mer och mer plats av butiken. En mycket trevlig butik som många fler av oss hembryggare borde besöka. Sist jag räknade på vad jag behöver för min första extraktbryggning blev det billigare att köpa varorna på Essensspecialisten än från Humle, inte mycket, men lite. Och, alltid trevligt med lite personlig service.

Nu skall jag bara hitta tid för lite kok och bryggning.
Snart så :)

2 kommentarer:

 1. Fredrik Setterborg26 juli 2012 kl. 00:39

  Du verkar ta det seriöst :) . Enda jag har hört (och blivit utsatt för i egenskap av provsmakare ) är att man inte får ha för bråtttom (tulla i kaggen innan det är klart ) . Ser med spänning fram emot uppdatering :) Fredrik

  SvaraRadera
 2. Ja det är kul, och gott!
  Det du smakade sist här åkte i vasken.
  Börjar få snitts på det nu och utvecklar bryggandet i maklig takt :)

  SvaraRadera